Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Eper-ananász saláta

1x      2x   0.0x
Eper-ananász saláta recept

Eper-ananász saláta recept

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 4 személyre: 600 g eper
  • 1 kisebb citrom
  • 2 ek. porcukor
  • 1 dl édes fehérbor/tokaji aszú
  • 1 közepes, érett ananász
  • 1 dl citromlikőr
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 12-16 mentalevél



  

Elkészítés:

Az epret szűrőtálba szórjuk, hideg vízbe merítve megmossuk, lecsepegtetjük, majd konyharuhára terítjük, felitatjuk róla a nedvességet. 4 formás szemet félreteszünk, a többi csumáját kicsavarjuk vagy ékelő mozdulattal kivágjuk, a nagyobb szemeket elfelezzük-elnegyedeljük. A citromot forró folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és a héjreszelékhez szűrjük. Hozzákeverjük a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük, 2 órára hidegre tesszük. Az ananászt megmossuk, szárcsonkját és bóbitáját leválasztjuk, talpára állítva vágódeszkára helyezzük. Kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját. Felaprózzuk, tálba szórjuk, meglocsoljuk a likőrrel, majd lefedjük és behűtjük (azért nem egy tálban az eperrel, mert az megfogja, és oda a szépség!). Tálalás előtt levével együtt 4 szép kehelybe/tálkába szedjük az epret, majd az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, babzsákba szedjük. Dundi rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül mentalevélkékkel és a félretett eperszemekkel díszítjük. TIPPEK. Készithetjük ananászbefőttből is (töltőtömeg kb. 400 g); rolettivel, személyenként 1-2 gombóc vaníliafagylalttal is gazdagíthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!