Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kagylós-tojásos paradicsomsaláta
2x
2x
0.0x
Kagylós-tojásos paradicsomsaláta recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 4 tojás 0 1/2 kg kemény, de érett paradicsom
- 2 hegyes-csípős zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 8-10 szál vegyes zöldfűszer (petrezselyem, zellerlevél,snidling, bazsalikom, zsálya, tárkony, kakukkfű stb.)
- 1 kis doboz kagyló natúr lében (15-20 db)
- 4 ek. borecet
- 1/2 kk. Worcester szósz
- 6 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk, sós vízben az újraforrástól számított pontosan 10 percig főzzük, többször váltott hideg vízben kihűtjük. A paradicsomokat és a paprikákat megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, és finomra vágjuk. A kagylót leszűrjük. A fehérjék épségére ügyelve meghámozzuk és felkarikázzuk a tojásokat. A paradicsomokat és a paprikákat szintén vékony karikákra vágjuk, majd a tojással rétegezve, kissé egymásra fektetve-csúsztatva tálra rendezzük. Félreteszünk a díszítéshez 6-8 kagylót, a többit finomra vágjuk. Elkeverjük a borecetben a Worcester szószt, sót, borsot, apránként az olívaolajat, végül az áttört fokhagymát, a kagylópépet és a zöldfűszereket. Megöntözzük vele a rakott salátát, tetejére szórjuk a félretett kagylókat, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk. Pirítós illik hozzá. Készíthetjük eltördelt olajos tonhallal vagy natúr rákocskákkal is.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!