Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tavaszi tyúkhúsleves
2x
1x
0.0x
Tavaszi tyúkhúsleves recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kisebb, csontos-bőrös tyúkmell (800 g)
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, 8-10 szem bors
- 1 zöldpaprika 0 1 paradicsom
- 150 g sárgarépa
- 150 g petrezselyemgyökér
- 1 zsenge karalábé
- 100 g zellergumó
- 100 g apró sampinyon gomba
- 250 g zöldborsó (mélyhűtött/tisztított)
Elkészítés:
A húst megmossuk, felöntjük 2 liter hideg vízzel, felforraljuk. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát (10 cm-es zöldjével) együtt és a petrezselymet (2 szál kivételével) csokorba kötjük. A leves tetejéről leszedjük a habot, kissé megsózzuk, majd beletesszük a teatojásba zárt fokhagymát és borsot, a hagymás csokrot, a zöldpaprikát és paradicsomot egészben. Félig lefedve, mérsékelt tűzön, félpuhára főzzük (40-45 perc). Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A répaféléket felkarikázzuk, a karalábét és a zellert apró kockákra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a (fagyos) zöldborsóval együtt a leveshez adjuk, és az egészet puhára főzzük (30-35 perc). Eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A csirkemellet kiemeljük, lehúzzuk a bőrét, lefejtjük a csontról a húst, kis darabokra vágjuk, és visszateszszük a levesbe. Petrezselyemmel díszítjük. Gazdagíthatjuk apró tésztával is, de csak tálaláskor adjuk a leveshez.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!