Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tavaszi tyúkhúsleves

2x      1x   0.0x
Tavaszi tyúkhúsleves recept

Tavaszi tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kisebb, csontos-bőrös tyúkmell (800 g)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, 8-10 szem bors
  • 1 zöldpaprika 0 1 paradicsom
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 1 zsenge karalábé
  • 100 g zellergumó
  • 100 g apró sampinyon gomba
  • 250 g zöldborsó (mélyhűtött/tisztított)



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, felöntjük 2 liter hideg vízzel, felforraljuk. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát (10 cm-es zöldjével) együtt és a petrezselymet (2 szál kivételével) csokorba kötjük. A leves tetejéről leszedjük a habot, kissé megsózzuk, majd beletesszük a teatojásba zárt fokhagymát és borsot, a hagymás csokrot, a zöldpaprikát és paradicsomot egészben. Félig lefedve, mérsékelt tűzön, félpuhára főzzük (40-45 perc). Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A répaféléket felkarikázzuk, a karalábét és a zellert apró kockákra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a (fagyos) zöldborsóval együtt a leveshez adjuk, és az egészet puhára főzzük (30-35 perc). Eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A csirkemellet kiemeljük, lehúzzuk a bőrét, lefejtjük a csontról a húst, kis darabokra vágjuk, és visszateszszük a levesbe. Petrezselyemmel díszítjük. Gazdagíthatjuk apró tésztával is, de csak tálaláskor adjuk a leveshez.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!