Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejszínes spagetti

1x      1x   0.0x
Tejszínes spagetti recept

Tejszínes spagetti recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 500 g spagetti
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 100 g reszelt trappista sajt
  • 2 kemény paradicsom



  

Elkészítés:

Felteszünk forrni 5 liter vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat (vagy zsírjára pirítunk 50 g apróra felkockázott húsos szalonnát), rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fél percig pirítjuk, aztán meghintjük egy kevés sóval, és szelíd tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A forrásban lévő vizet 1 ek. sóval ízesítjük, beleállítjuk-szórjuk a spagettit, majd mérsékelt tűzön, fedő nélkül, gyakran megkeverve a csomagoláson javasolt ideig főzzük (a túlfőtt tésztánál sokkal finomabb az éppen csak harapnivaló vagy ahogy az olaszok nevezik, al dente puhaságúra főzött tészta). A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány kivételével finomra vágjuk. Felöntjük a tejszínnel a hagymás alapot, kevéske frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal illatosítjuk, felforraljuk, majd beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Megszórjuk a petrezselyemmel és a sajt felével, lazán összekeverjük, éppen csak összeforrósítjuk. Tetejére hintjük a maradék sajtot, végül paradicsomgerezdekkel és a félretett petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk. Pompás vendégváró, hiszen a tésztát (további 100 g reszeltsajt-takaró alatt) a sütőben is átforrósíthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!