Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tejszínes spagetti
1x
1x
0.0x
Tejszínes spagetti recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors
- 500 g spagetti
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- szerecsendió
- 100 g reszelt trappista sajt
- 2 kemény paradicsom
Elkészítés:
Felteszünk forrni 5 liter vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat (vagy zsírjára pirítunk 50 g apróra felkockázott húsos szalonnát), rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fél percig pirítjuk, aztán meghintjük egy kevés sóval, és szelíd tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A forrásban lévő vizet 1 ek. sóval ízesítjük, beleállítjuk-szórjuk a spagettit, majd mérsékelt tűzön, fedő nélkül, gyakran megkeverve a csomagoláson javasolt ideig főzzük (a túlfőtt tésztánál sokkal finomabb az éppen csak harapnivaló vagy ahogy az olaszok nevezik, al dente puhaságúra főzött tészta). A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, néhány kivételével finomra vágjuk. Felöntjük a tejszínnel a hagymás alapot, kevéske frissen reszelt szerecsendióval és őrölt borssal illatosítjuk, felforraljuk, majd beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Megszórjuk a petrezselyemmel és a sajt felével, lazán összekeverjük, éppen csak összeforrósítjuk. Tetejére hintjük a maradék sajtot, végül paradicsomgerezdekkel és a félretett petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk. Pompás vendégváró, hiszen a tésztát (további 100 g reszeltsajt-takaró alatt) a sütőben is átforrósíthatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!