Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pezsgős narancshabkrém eperöntettel
2x
2x
0.0x
Pezsgős narancshabkrém eperöntettel recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 tap (10 g) zselatin
- 1 narancs
- 4 dl félédes pezsgő/szűrt szőlőlé
- 30+20 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1,5 di tejszín
- 400 g eper
- 1/2 citrom
- 1 ek. vaníliás pudingpor
- néhány citromfűlevél
- 1 ek. csokoládéforgács
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük. A narancslével felolvasztjuk a zselatint, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pezsgőt, a reszelt narancshéjat, 30 g cukrot és a vaníliás cukrot. Hideg vízfürdőbe állitjuk, és hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön (5-8 perc). Közben kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a pezsgőzselébe. Kiöblítünk hideg vízzel 4 kisebb, sima oldalfalú pudingformát, belesimítjuk a krémet, és legalább 6 órára behűtjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, 4 szem kivételével felaprózzuk, meghintjük a citrom levével és 20 g cukorral. Élénk tűzön összeforraljuk, aztán hozzáadjuk a 4 ek. hideg vízben elkevert pudingport, és éppen csak felforraljuk. A formákat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd kistányérokra borítjuk belőlük a krémet Körbelocsoljuk az öntettel, tetejüket csokoládéforgáccsal, a félretett eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük. Az öntetet vagy forrón, vagy jól behűtve kínáljuk (6 órán át hűtjük).Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!