Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pezsgős narancshabkrém eperöntettel

2x      2x   0.0x
Pezsgős narancshabkrém eperöntettel recept

Pezsgős narancshabkrém eperöntettel recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 tap (10 g) zselatin
  • 1 narancs
  • 4 dl félédes pezsgő/szűrt szőlőlé
  • 30+20 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1,5 di tejszín
  • 400 g eper
  • 1/2 citrom
  • 1 ek. vaníliás pudingpor
  • néhány citromfűlevél
  • 1 ek. csokoládéforgács



  

Elkészítés:

A zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük. A narancslével felolvasztjuk a zselatint, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pezsgőt, a reszelt narancshéjat, 30 g cukrot és a vaníliás cukrot. Hideg vízfürdőbe állitjuk, és hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön (5-8 perc). Közben kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a pezsgőzselébe. Kiöblítünk hideg vízzel 4 kisebb, sima oldalfalú pudingformát, belesimítjuk a krémet, és legalább 6 órára behűtjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, 4 szem kivételével felaprózzuk, meghintjük a citrom levével és 20 g cukorral. Élénk tűzön összeforraljuk, aztán hozzáadjuk a 4 ek. hideg vízben elkevert pudingport, és éppen csak felforraljuk. A formákat néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd kistányérokra borítjuk belőlük a krémet Körbelocsoljuk az öntettel, tetejüket csokoládéforgáccsal, a félretett eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük. Az öntetet vagy forrón, vagy jól behűtve kínáljuk (6 órán át hűtjük).

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!