Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karfiolleves
3x
2x
0.0x
Karfiolleves recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 700 g karfiol
- 200 g sárgarépa
- 150 g burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 2 erőleveskocka
- 15 szem bors, só
- 2 ek. citromlé
- 1 babérlevél
- 1 ek. rizsliszt
- 2 dl tejföl
- őrölt szerecsendió
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sárgarépát és a burgonyát, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 1,2 liter vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, a teatojásba zárt borsot, a citromlét, a babérlevelet, végül a karfiolt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (kb. 20 perc). A rizslisztet simára eldolgozzuk a tejföllel és 1 merőkanál forró levessel, majd a forrásban lévő levesbe öntjük-keverjük. 1 csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük, ízlés szerint utánasózzuk, szelíd tűzön, fedő nélkül 2-3 percig főzzük, végül kiemeljük belőle a babérlevelet és a teatojást. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk és a leveshez adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább. KRÉMLEVES-VÁLTOZAT: A főtt karfiol, sárgarépa és burgonya egynegyedét félretesszük, a többit a levessel együtt, merülő botmixerrel krémmépéppé zúzzuk. Összeforraljuk 1,5-2 dl főzőtejszínnel, végül visszatesszük bele a darabos zöldséget. Ízlés szerint citromlevet adunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!