Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karfiolleves

3x      2x   0.0x
Karfiolleves recept

Karfiolleves recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 700 g karfiol
  • 200 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 erőleveskocka
  • 15 szem bors, só
  • 2 ek. citromlé
  • 1 babérlevél
  • 1 ek. rizsliszt
  • 2 dl tejföl
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sárgarépát és a burgonyát, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 1,2 liter vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, a teatojásba zárt borsot, a citromlét, a babérlevelet, végül a karfiolt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (kb. 20 perc). A rizslisztet simára eldolgozzuk a tejföllel és 1 merőkanál forró levessel, majd a forrásban lévő levesbe öntjük-keverjük. 1 csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük, ízlés szerint utánasózzuk, szelíd tűzön, fedő nélkül 2-3 percig főzzük, végül kiemeljük belőle a babérlevelet és a teatojást. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk és a leveshez adjuk, de ezzel már nem főzzük tovább. KRÉMLEVES-VÁLTOZAT: A főtt karfiol, sárgarépa és burgonya egynegyedét félretesszük, a többit a levessel együtt, merülő botmixerrel krémmépéppé zúzzuk. Összeforraljuk 1,5-2 dl főzőtejszínnel, végül visszatesszük bele a darabos zöldséget. Ízlés szerint citromlevet adunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!