Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyömbéres sertéscsülök
4x
2x
0.0x
Gyömbéres sertéscsülök recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 sZEMÉIYRE: 2 bőrös, hátsó sertéscsülök
- 3-4 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- só, szemes bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 citrom o 2 ek. olívaolaj
- 2 kis fej lollo saláta
- 2-3 őszibarack/nektarin
- 1 csokor újhagyma
- 1/4 piros húsú paprika
Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, 1 megmossuk. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a fokhagymát áttörjük, a gyömbért megreszeljük, összekeverjük 1 kk. sóval, borssal, és bedörzsöljük vele a csülköket. Tálba fektetjük, letakarjuk, és a hűtőben 2 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük. A csülköket mélyebb sütőedénybe emeljük, alájuk öntjük a bort (vagy ugyanennyi vizet), lefedjük, és 180 °C-os sütőben puhára pároljuk (1-1 és 1/4 óra). Ezután levesszük róluk a takarót, és szép pirosra sütjük (további kb. 30 perc). Nagyobb tálban elkeverjük az átszűrt citromlét ízlés szerint sóval, borssal és az olajjal. A zöldségeket és a gyümölcsöt megtisztítjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a paprikát vékony cslcokra, a barackot/nektarint karcsú gerezdekre szeljük. Valamennyit beleforgatjuk az öntetbe. A csülkökből eltávolítjuk a csontot, húsukat nem túl vékonyan felszeleteljük darabokra bontjuk, majd tálra rendezzük, és a saláta kíséretében tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!