Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gyömbéres sertéscsülök

4x      2x   0.0x
Gyömbéres sertéscsülök recept

Gyömbéres sertéscsülök recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 sZEMÉIYRE: 2 bőrös, hátsó sertéscsülök
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • só, szemes bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom o 2 ek. olívaolaj
  • 2 kis fej lollo saláta
  • 2-3 őszibarack/nektarin
  • 1 csokor újhagyma
  • 1/4 piros húsú paprika



  

Elkészítés:

A csülköket megtisztítjuk, 1 megmossuk. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a fokhagymát áttörjük, a gyömbért megreszeljük, összekeverjük 1 kk. sóval, borssal, és bedörzsöljük vele a csülköket. Tálba fektetjük, letakarjuk, és a hűtőben 2 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érleljük. A csülköket mélyebb sütőedénybe emeljük, alájuk öntjük a bort (vagy ugyanennyi vizet), lefedjük, és 180 °C-os sütőben puhára pároljuk (1-1 és 1/4 óra). Ezután levesszük róluk a takarót, és szép pirosra sütjük (további kb. 30 perc). Nagyobb tálban elkeverjük az átszűrt citromlét ízlés szerint sóval, borssal és az olajjal. A zöldségeket és a gyümölcsöt megtisztítjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a paprikát vékony cslcokra, a barackot/nektarint karcsú gerezdekre szeljük. Valamennyit beleforgatjuk az öntetbe. A csülkökből eltávolítjuk a csontot, húsukat nem túl vékonyan felszeleteljük darabokra bontjuk, majd tálra rendezzük, és a saláta kíséretében tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!