Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lecsó – alaprecept
1x
1x
0.0x
Lecsó – alaprecept recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 500 g paradicsom
- 1 kg zöldpaprika
- 2 nagy fej hagyma
- 100 g füstölt szalonna
- 2 ek. olaj
- 1 kk. enyhén
- csípős pirospaprika
- só
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, az olajhoz adjuk, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk (ha túl savanyú volna, néhány csipet cukorral szelídítjük), majd visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk-rotyogtatjuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, utánasózzuk. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss házikenyérrel kínálhatjuk. TIPPEK: Gazdagíthatjuk 100 g felkarikázott paprikás kolbásszal (amelyet a paradicsommal egyidejűleg adunk az ételhez), vagy személyenként 1 pár benne főtt virslivel, debrecenivel, de felszeletelt gombával, padlizsánnal, burgonyával is. Ha túlságosan leveses a paradicsom és/vagy a paprika, közvetlenül azután, hogy a paprika kissé összeesik, szórhatunk a levébe 80-100 g hosszú szemű rizst is. Így pompás nyári, (melegíthető) egytálétel válik belőle!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!