Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Polentafalatkák
1x
1x
0.0x
Polentafalatkák recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 20 DARABHOZ: 6 dl víz
- só, bors
- 200 g kukoricadara
- 2+1 ek. vaj/Rama margarin
- 80 g reszelt füstölt sajt
- 2 tojássárgája
- 250 g mozzarella
- 4 közepes paradicsom
- 20 bazsalikomlevél
Elkészítés:
A polentához felforraljuk a vizet, beleszórunk 1 csapott evőkanál sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve krémsűrűségűre főzzük (10-12 perc). Utánasózzuk, borsozzuk, majd belekeverünk 2 ek. vajat/Rama margarint, a reszelt sajtot, és fedő alatt 8-10 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, hagyjuk kihűlni. Vékonyan megkenünk vajjal/Rama margarinnal egy 40 cm hosszú alufólialapot. 20 cm hosszan, rúdszerűen a közepére halmozzuk a polentát, feltekerjük, kerekre igazítjuk, a végeket szaloncukorszerűen megtekerjük-lezárjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen. A mozzarellagombócokat lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, és a mozzarellával együtt felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra lapogatjuk. Kikenünk vajjal/Rama margarinnal 1 nagyobb vagy 2 közepes sütőtálat. Lehántjuk a polentarúdról az alufóliát, 2 cm vastagon felszeleteljük, és a sütőtálba rakosgatjuk. Meghintjük sóval és borssal, mindegyikre 1 paradicsomkarikát, 1 bazsalikomlevelet és 1 szelet mozzarellát fektetünk. Felhevített grillsütőben vagy 250 °C-ra felforrósított sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejükre olvad. Előételként, italkorcsolyaként kínálhatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!