Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Polentafalatkák

1x      1x   0.0x
Polentafalatkák recept

Polentafalatkák recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 20 DARABHOZ: 6 dl víz
  • só, bors
  • 200 g kukoricadara
  • 2+1 ek. vaj/Rama
    margarin
  • 80 g reszelt füstölt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 250 g mozzarella
  • 4 közepes paradicsom
  • 20 bazsalikomlevél



  

Elkészítés:

A polentához felforraljuk a vizet, beleszórunk 1 csapott evőkanál sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve krémsűrűségűre főzzük (10-12 perc). Utánasózzuk, borsozzuk, majd belekeverünk 2 ek. vajat/Rama
margarint, a reszelt sajtot, és fedő alatt 8-10 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, hagyjuk kihűlni. Vékonyan megkenünk vajjal/Rama
margarinnal egy 40 cm hosszú alufólialapot. 20 cm hosszan, rúdszerűen a közepére halmozzuk a polentát, feltekerjük, kerekre igazítjuk, a végeket szaloncukorszerűen megtekerjük-lezárjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen. A mozzarellagombócokat lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, és a mozzarellával együtt felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra lapogatjuk. Kikenünk vajjal/Rama
margarinnal 1 nagyobb vagy 2 közepes sütőtálat. Lehántjuk a polentarúdról az alufóliát, 2 cm vastagon felszeleteljük, és a sütőtálba rakosgatjuk. Meghintjük sóval és borssal, mindegyikre 1 paradicsomkarikát, 1 bazsalikomlevelet és 1 szelet mozzarellát fektetünk. Felhevített grillsütőben vagy 250 °C-ra felforrósított sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejükre olvad. Előételként, italkorcsolyaként kínálhatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!