Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Őszibarackos vaníliakrémhab
2x
2x
0.0x
Őszibarackos vaníliakrémhab recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
- 1 citrom héja
- 1 vaníliarúd
- 6 dl tej
- 6 tojássárgája
- 100 g cukor
- 1 nagy doboz őszibarackbefőtt
- 3 dl tejszín
- 4 ek. Őszibaracklikőr
- 10-15 szem felezett dió
- 4 citromfűbóbita
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A citromot alaposan megsikáljuk, megtöröljük, sárga héjából 3-4 kisujjnyit lehántunk, majd a felhasított vaníliarúdból kikapart péppel (és vaníliahüvellyel) együtt a tejhez adjuk, felforraljuk. Fém keverőtálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük (felforrnia nem szabad, mert összeugrik a tojás!). Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a zselatint, erőteljes mozdulatokkal olvadásig keverjük, majd jéghideg vízfürdőbe állítjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük. A barackot lecsepegtetjük, felaprózzuk, 4 evőkanálnyit félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a likőrrel együtt beleforgatjuk a krémbe. 4 kehely aljára simítjuk a krém felét, megszórjuk a barackkal, végül befedjük a maradék krémmel, és fóliával letakarva 3-4 órára behűtjük. Tálalás előtt a diót darabosra vágjuk, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A félretett őszibarackkockákat a krém tetejére púpozzuk, meghintjük a dióval, és citromfűbóbitákkal díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!