Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Őszibarackos vaníliakrémhab

2x      2x   0.0x
Őszibarackos vaníliakrémhab recept

Őszibarackos vaníliakrémhab recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
  • 1 citrom héja
  • 1 vaníliarúd
  • 6 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 nagy doboz őszibarackbefőtt
  • 3 dl tejszín
  • 4 ek. Őszibaracklikőr
  • 10-15 szem felezett dió
  • 4 citromfűbóbita



  

Elkészítés:

A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A citromot alaposan megsikáljuk, megtöröljük, sárga héjából 3-4 kisujjnyit lehántunk, majd a felhasított vaníliarúdból kikapart péppel (és vaníliahüvellyel) együtt a tejhez adjuk, felforraljuk. Fém keverőtálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük (felforrnia nem szabad, mert összeugrik a tojás!). Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a zselatint, erőteljes mozdulatokkal olvadásig keverjük, majd jéghideg vízfürdőbe állítjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük. A barackot lecsepegtetjük, felaprózzuk, 4 evőkanálnyit félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a likőrrel együtt beleforgatjuk a krémbe. 4 kehely aljára simítjuk a krém felét, megszórjuk a barackkal, végül befedjük a maradék krémmel, és fóliával letakarva 3-4 órára behűtjük. Tálalás előtt a diót darabosra vágjuk, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. A félretett őszibarackkockákat a krém tetejére púpozzuk, meghintjük a dióval, és citromfűbóbitákkal díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!