Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pompás téli zöldségtál

1x      1x   0.0x
Pompás téli zöldségtál recept

Pompás téli zöldségtál recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 közepes édeskömény
  • 200 g kelbimbó
  • 250 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 200 zeller
  • 400 g burgonya
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g füstölt szalonna (bacon)
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 ek. ételízesítő
  • chilipor só, bors
  • és néhány szál petrezselyem



  

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymaféléket megtisztítjuk. Az édesköményt vékony szeletekre, a kelbimbókat félbe, a répaféléket 3-4 cm-es hasábokra, a zellert és a burgonyát 2x2 cm-es kockákra, a pórét karikákra, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, az olajjal együtt mélyebb serpenyőbe tesszük, megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, a pórét és az áttört fokhagymát, 1-2 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meghintjük a köménymaggal, a kakukkfűvel, az ételízesítővel, ízlés szerint chiliporral, aláöntünk 1 dl vizet, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (30-35 perc). Ha túl sok levet eresztene, azt fedő nélkül elfőzzük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit finomra vágjuk. Az ételt utánasózzuk, borsozzuk, meghintjük a petrezselyemmel, és egytálételként vagy hirtelen sült húsok, halak köreteként kínáljuk. A zöldségek összetételét idény szerint változtathatjuk, de a burgonyát ne hagyjuk el!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!