Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pompás téli zöldségtál
1x
1x
0.0x
Pompás téli zöldségtál recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 közepes édeskömény
- 200 g kelbimbó
- 250 g sárgarépa
- 100 g petrezselyemgyökér
- 200 zeller
- 400 g burgonya
- 1 karcsú póréhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt szalonna (bacon)
- 2 ek. olaj
- 1/2 kk. őrölt köménymag
- 1/4 kk. szárított kakukkfű
- 1 ek. ételízesítő
- chilipor só, bors
- és néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymaféléket megtisztítjuk. Az édesköményt vékony szeletekre, a kelbimbókat félbe, a répaféléket 3-4 cm-es hasábokra, a zellert és a burgonyát 2x2 cm-es kockákra, a pórét karikákra, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, az olajjal együtt mélyebb serpenyőbe tesszük, megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, a pórét és az áttört fokhagymát, 1-2 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meghintjük a köménymaggal, a kakukkfűvel, az ételízesítővel, ízlés szerint chiliporral, aláöntünk 1 dl vizet, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (30-35 perc). Ha túl sok levet eresztene, azt fedő nélkül elfőzzük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit finomra vágjuk. Az ételt utánasózzuk, borsozzuk, meghintjük a petrezselyemmel, és egytálételként vagy hirtelen sült húsok, halak köreteként kínáljuk. A zöldségek összetételét idény szerint változtathatjuk, de a burgonyát ne hagyjuk el!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!