Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkecombok babsalátával
3x
2x
0.0x
Csirkecombok babsalátával recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 8 felső csirkecomb
- 1 ek. Pulykafűszersó
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl fehérbor
- 2 ek. Olaj
- 2 kis fej lilahagyma
- 1+2 ek. Citromlé
- 1-1 doboz fehér- és vörösbab (250 g/doboz)
- 1/4 piros húsú paprika
- 1 szál szárzeller
- 1 ek. Mustár
- 1/2 kk. porcukor
- 4 ek. Olívaolaj
- 1 paradicsom
- 2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, a húst bedörzsöljük a fűszersóval. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymákat karcsú gerezdekre szeljük, a fokhagymával együtt sütőedény aljára terítjük, megsózzuk. Tetejükre rendezzük a húsdarabokat, meglocsoljuk 1/2 dl borral és az olajjal, majd 180 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc). A salátához a lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, mély tálba szórjuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A babféléket szűrőtálba csúsztatjuk, bő vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra, a szárzellert vékony karikákra vágjuk, és az egészet a hagymához adjuk. A maradék 2 ek. citromlét és 1/2 dl bort elkeverjük a mustárral, porcukorral, sóval, borssal és az olívaolajjal. A babra locsoljuk, összekeverjük. A csirkecombok tetejét paradicsomgerezdekkel és petrezselyemmel díszítjük, és a sütőtálban hagyva, a babsaláta kíséretében tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!