Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkecombok babsalátával

3x      2x   0.0x
Csirkecombok babsalátával recept

Csirkecombok babsalátával recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 8 felső csirkecomb
  • 1 ek. Pulykafűszersó
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek. Olaj
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1+2 ek. Citromlé
  • 1-1 doboz fehér- és vörösbab (250 g/doboz)
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 1 szál szárzeller
  • 1 ek. Mustár
  • 1/2 kk. porcukor
  • 4 ek. Olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál petrezselyem



  

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, a húst bedörzsöljük a fűszersóval. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymákat karcsú gerezdekre szeljük, a fokhagymával együtt sütőedény aljára terítjük, megsózzuk. Tetejükre rendezzük a húsdarabokat, meglocsoljuk 1/2 dl borral és az olajjal, majd 180 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc). A salátához a lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, mély tálba szórjuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A babféléket szűrőtálba csúsztatjuk, bő vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra, a szárzellert vékony karikákra vágjuk, és az egészet a hagymához adjuk. A maradék 2 ek. citromlét és 1/2 dl bort elkeverjük a mustárral, porcukorral, sóval, borssal és az olívaolajjal. A babra locsoljuk, összekeverjük. A csirkecombok tetejét paradicsomgerezdekkel és petrezselyemmel díszítjük, és a sütőtálban hagyva, a babsaláta kíséretében tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!