Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kertifűleves
3x
2x
0.0x
Kertifűleves recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 csokor petrezselyem
- 2 szál zellerzöldje
- 4 szál bazsalikom (20 levél)
- 2 szál citromfű (15-20 levél)
- 1 lestyánlevél
- 1 ágacska kakukkfű
- 1 szál origano/majoránna
- 1 csokor újhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- 1+1 ek. Olaj
- 150 g darált pulyka-/sertéshús
- 2 d1+4 kk. tejszín
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 ek. Zsemlemorzsa
- 1 tojássárgája
- 1/2 kk. pirospaprika i só, bors
- 1/2 piros hegyes paprika
Elkészítés:
A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, az újhagymát 25-20 cm-nyi zöldjével együtt felkarikázzuk. A hagymafejet finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olajban, felét a darált húshoz adjuk. Az újhagymát a maradék hagymára dobjuk, fél percig pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel és 2 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a húsleveskockákat és a zöldfűszereket, mérsékelt tűzön 15-20 percig forraljuk. Alaposan összedolgozzuk a darált húst és a hagymát a zsemlemorzsával, a tojássárgájával, a pirospaprikával, sóval és borssal. Kiskanálnyi adagokban húsgombócokat gömbölyítünk belőle, és 1 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (kb. 5 perc). Kivesszük a zsiradékból, melegen tartjuk. A levest botmixerrel krémmé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk. Mélytányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, tetejüket 1-1 kk. tejszínnel cirmosítjuk és a felkarikázott paprikával, valamint zöldfűszerbóbitával díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!