Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kertifűleves

3x      2x   0.0x
Kertifűleves recept

Kertifűleves recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöldje
  • 4 szál bazsalikom (20 levél)
  • 2 szál citromfű (15-20 levél)
  • 1 lestyánlevél
  • 1 ágacska kakukkfű
  • 1 szál origano/majoránna
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1+1 ek. Olaj
  • 150 g darált pulyka-/sertéshús
  • 2 d1+4 kk. tejszín
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 ek. Zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 kk. pirospaprika i só, bors
  • 1/2 piros hegyes paprika



  

Elkészítés:

A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük. A hagymaféléket megtisztítjuk, az újhagymát 25-20 cm-nyi zöldjével együtt felkarikázzuk. A hagymafejet finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olajban, felét a darált húshoz adjuk. Az újhagymát a maradék hagymára dobjuk, fél percig pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel és 2 dl tejszínnel. Hozzáadjuk a húsleveskockákat és a zöldfűszereket, mérsékelt tűzön 15-20 percig forraljuk. Alaposan összedolgozzuk a darált húst és a hagymát a zsemlemorzsával, a tojássárgájával, a pirospaprikával, sóval és borssal. Kiskanálnyi adagokban húsgombócokat gömbölyítünk belőle, és 1 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (kb. 5 perc). Kivesszük a zsiradékból, melegen tartjuk. A levest botmixerrel krémmé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk. Mélytányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, tetejüket 1-1 kk. tejszínnel cirmosítjuk és a felkarikázott paprikával, valamint zöldfűszerbóbitával díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!