Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szalonnás zöldbab
1x
1x
0.0x
Szalonnás zöldbab recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 600 g zöldhüvelyű bab
- só, bors
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hegyes-csípős paprika
- 80 g húsos bacon vagy szeletelt szalonna
- 1 piros húsú paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 szál bazsalikom
Elkészítés:
A babot megmossuk, szárvégeit lecsipkedjük, esetleges szálkáit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra aprózzuk. Enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblitjük, alaposan lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk vagy hajszálvékony szeletekre gyaluljuk. A kétféle paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a hegyes paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk, mindkettőt karcsú csíkokrakarikákra szeljük. A bacont/szalonnát apróra felkockázzuk, mérsékelt tűzön megpirítjuk, a pörcöt félretesszük. A szalonnazsírba dobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a paprikaféléket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára, de még ropogósra pároljuk, tálalásig melegen tartjuk. Tálalás előtt a zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet. Levélkéiket lecsipkedjük, (1 bazsalikombóbita kivételével) finomra vágjuk, végül lazán a zöldbabhoz keverjük. Csinos tálra halmozzuk, tetejét a félretett bazsalikomlevelekkel és a szalonnapörccel díszítjük. Hirtelensültek, grillezett húsok és halak ideális körete.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!