Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes rácsos

3x      2x   0.0x
Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK KB. 30 SZELETHEZ: 1 dl tej
  • 1 kk.+100+100 g porcukor
  • 20 g élesztő
  • 500 g finomliszt
  • 250 g vaj/Rama
    margarin
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1+1 tojássárgája
  • 1 ek. Tejföl
  • 1 kg érett meggy/2 nagy üveg
  • kimagozott meggybefőtt
  • 100 g dió
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 ek. Zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, és 1 kk. porcukorral, valamint az élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/Rama
margarinnal, hozzáadunk 100g porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, 1 tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, fél órát kelesztjük. A meggyet kimagozzuk (a meggybefőttet leszűrjük), a diót durvára vágjuk. A maradék 100g porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Kinyújtjuk az egyik tésztacipót, kb. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Széleit 2-3 cm-re felmagasítjuk, megkenjük tojássárgájával, alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval. A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a süteményt, végüket rányomkodjuk a tészta szélére, majd további 30 percig kelni hagyjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, és 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombuszokra/kockákra vágjuk. Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!