Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Meggyes rácsos
3x
2x
0.0x
Meggyes rácsos recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK KB. 30 SZELETHEZ: 1 dl tej
- 1 kk.+100+100 g porcukor
- 20 g élesztő
- 500 g finomliszt
- 250 g vaj/Rama margarin
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1+1 tojássárgája
- 1 ek. Tejföl
- 1 kg érett meggy/2 nagy üveg
- kimagozott meggybefőtt
- 100 g dió
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 2-3 ek. Zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, és 1 kk. porcukorral, valamint az élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/Rama margarinnal, hozzáadunk 100g porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, 1 tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, fél órát kelesztjük. A meggyet kimagozzuk (a meggybefőttet leszűrjük), a diót durvára vágjuk. A maradék 100g porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Kinyújtjuk az egyik tésztacipót, kb. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Széleit 2-3 cm-re felmagasítjuk, megkenjük tojássárgájával, alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval. A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a süteményt, végüket rányomkodjuk a tészta szélére, majd további 30 percig kelni hagyjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, és 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombuszokra/kockákra vágjuk. Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!