Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgabarackturmix
1x
2x
0.0x
Sárgabarackturmix recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 400g érett sárgabarack
- 100+30g cukor
- 2-3 kisujjnyi citromhéj
- 4+1 ek. Átszűrt citromlé
- 1 kisujjnyi fahéj
- só
- 1 tasak vaníliás desszert-öntet (főzhető)
- 2,5 dl tej
- 4,5 dl natúr joghurt
- 80g ribizli
- 1 dl tejszín
- néhány mentalevélke
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, 2 szép szemet félreteszünk, a többit forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és lábaskába tesszük. Hozzáadunk 100g cukrot, a citromhéjat, 4 ek. citromlét, a fahéjat és 1 csipet sót, aztán felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve 8-10 percig főzzük. A vaníliás desszertporból, 230 g cukorból és a tejből (a tasakon olvasható javaslat szerint) elkészítjük az öntetet. A barackból eltávolítjuk a citromot és fahéjat, hozzákeverjük az öntetet, majd a joghurtot, és finom péppé turmixoljuk. Jéghideg vízfürdőbe állítva teljesen kihűtjük, lefedjük, végül 3-4 órára (vagy többre) a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a ribizlit megmossuk és leszemezzük, a félretett 2 barackot gerezdekre szeljük és megkenjük 1 ek. citromlével. A tejszínt krémkeménységűre felverjük, a barackturmixhoz adjuk, 4 öblös pohárba vagy kehelybe öntjük. Tetejét a ribizliszemekkel és mentalevélkékkel, a pohár peremét pedig a barackgerezdekkel díszítjük, és azonnal, hűsen fogyasztjuk. Szívószálat adunk hozzá. Még finomabb, ha 1-2 gombóc vaníliafagylaltra szedjük-öntjük a sárgabarackturmixot.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!