Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkával töltött gombafejek

1x      1x   0.0x
Sonkával töltött gombafejek recept

Sonkával töltött gombafejek recept

Hozzávalók:

  • Négy Személyre:
  • 12 közepes sampinyon gomba
  • 100 g erdei gomba (vargánya, tinóru, róka)
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g füstölt, fött sonka
  • 30+30 g+diónyi vaj/Rama
    margarin
  • 30+30 g liszt
  • 2+3 dl tejszín
  • 2 tojás
  • só, őrölt fehérbors



  

Elkészítés:

A gombaféléket és a zöldségeket megtisztítjuk, a sampinyon gombák szárát kitörjük, és az erdei gombával együtt felaprítjuk. A paprikát és a sonkát apró kockákra, a petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk. A felaprózott gombát és sonkát 30 g felhevített vajban/Rama
margarinban megpirítjuk, megszórjuk 30 g liszttel, felöntjük 2 dl tejszínnel, és élénk tűzön addig forraljuk, amíg sűrű masszát kapunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a petrezselyem felét és a paprikakockákat. Megtöltjük vele a gombafejeket, végül diónyi vajjal/Rama
margarinnal kikent sütőtálba sorakoztatjuk. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A mártáshoz a maradék 30 g vajban/Rama
margarinban világosra pirítunk 30 g lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még 1 percig pirítjuk, azután simára keverjük 3 dl tejszínnel, és éppen csak besűrítjük. Beleforgatjuk a maradék petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, bevonjuk vele a gombákat, és a sütőben 25-30 percig sütjük. A félretett petrezselyemmel, paprikacsíkokkal díszítve, a sütőtálban kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!