Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkával töltött gombafejek
1x
1x
0.0x
Sonkával töltött gombafejek recept
Hozzávalók:
- Négy Személyre:
- 12 közepes sampinyon gomba
- 100 g erdei gomba (vargánya, tinóru, róka)
- 1 piros húsú paprika
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt, fött sonka
- 30+30 g+diónyi vaj/Rama margarin
- 30+30 g liszt
- 2+3 dl tejszín
- 2 tojás
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
A gombaféléket és a zöldségeket megtisztítjuk, a sampinyon gombák szárát kitörjük, és az erdei gombával együtt felaprítjuk. A paprikát és a sonkát apró kockákra, a petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk. A felaprózott gombát és sonkát 30 g felhevített vajban/Rama margarinban megpirítjuk, megszórjuk 30 g liszttel, felöntjük 2 dl tejszínnel, és élénk tűzön addig forraljuk, amíg sűrű masszát kapunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a petrezselyem felét és a paprikakockákat. Megtöltjük vele a gombafejeket, végül diónyi vajjal/Rama margarinnal kikent sütőtálba sorakoztatjuk. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A mártáshoz a maradék 30 g vajban/Rama margarinban világosra pirítunk 30 g lisztet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még 1 percig pirítjuk, azután simára keverjük 3 dl tejszínnel, és éppen csak besűrítjük. Beleforgatjuk a maradék petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, bevonjuk vele a gombákat, és a sütőben 25-30 percig sütjük. A félretett petrezselyemmel, paprikacsíkokkal díszítve, a sütőtálban kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!