Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Nyári burgonyasaláta
1x
1x
0.0x
Nyári burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 600 g burgonya
- só, fehér bors
- 4 ek. Citromlé
- 1 ek. csípős mustár
- 6 ek. Olívaolaj
- 2 szál szárzeller
- 1 csokor újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 1 cső főtt vagy 1/2 doboz
- csemegekukorica (120-140 g)
- 100 g kovászos/ecetes uborka
- 200 g füstölt virsli
- néhány zeller- és citromfűlevél
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben, héjában puhára főzzük. Az öntethez az átszűrt citromlét és 1/2 dl vizet mélyebb salátás tálba öntünk, simára keverünk benne 1/2 kk. sót, ízlés szerint őrölt fehér borsot, a mustárt, végül apránként beledolgozzuk az olívaolajat. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A zellerszárakat és az újhagymákat (6-8 cm-es zöldjükkel együtt) kissé rézsútosan felkarikázzuk, a hagymát beleforgatjuk az öntetbe. A paprikát vékony csíkokra szeljük. A főtt kukoricát kettétörjük, torzsájáról éles késsel levágjuk-választjuk a szemeket (a konzervkukoricát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük). A kovászos/ecetes uborkát vékony, az alaposan megmosott virslit pedig 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd egyenesen belekarikázzuk a hagymás öntetbe, és abban hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a zöldségeket és a virslit, összekeverjük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Tálalás előtt nem túl mély tálba terítjük, tetejét citromfűvel, a tál szegélyét zellerlevelekkel díszítjük. Könnyű, finom egytálsaláta!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!