Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nyári burgonyasaláta

1x      1x   0.0x
Nyári burgonyasaláta recept

Nyári burgonyasaláta recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 600 g burgonya
  • só, fehér bors
  • 4 ek. Citromlé
  • 1 ek. csípős mustár
  • 6 ek. Olívaolaj
  • 2 szál szárzeller
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 cső főtt vagy 1/2 doboz
  • csemegekukorica (120-140 g)
  • 100 g kovászos/ecetes uborka
  • 200 g füstölt virsli
  • néhány zeller- és citromfűlevél



  

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben, héjában puhára főzzük. Az öntethez az átszűrt citromlét és 1/2 dl vizet mélyebb salátás tálba öntünk, simára keverünk benne 1/2 kk. sót, ízlés szerint őrölt fehér borsot, a mustárt, végül apránként beledolgozzuk az olívaolajat. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A zellerszárakat és az újhagymákat (6-8 cm-es zöldjükkel együtt) kissé rézsútosan felkarikázzuk, a hagymát beleforgatjuk az öntetbe. A paprikát vékony csíkokra szeljük. A főtt kukoricát kettétörjük, torzsájáról éles késsel levágjuk-választjuk a szemeket (a konzervkukoricát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük). A kovászos/ecetes uborkát vékony, az alaposan megmosott virslit pedig 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd egyenesen belekarikázzuk a hagymás öntetbe, és abban hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a zöldségeket és a virslit, összekeverjük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Tálalás előtt nem túl mély tálba terítjük, tetejét citromfűvel, a tál szegélyét zellerlevelekkel díszítjük. Könnyű, finom egytálsaláta!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!