Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rácponty
4x
2x
0.0x
Rácponty recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kg burgonya
- só, bors
- 150 g füstölt, húsos szalonna
- 800 g sovány pontyfilé
- 1 nagy fej hagyma
- 3 húsos zöldpaprika
- 250 g paradicsom
- 2+1 ek. Olaj
- 1 kk. pirospaprika
- 3+1 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk-sikáljuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük. A pontyfiléket megmossuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, húsukat 2-3 cm-enként, mélyen bevagdossuk, a vágatokba jól belenyomkodjuk a szalonnacsíkok felét-kétharmadát, kb. fél órára gyengén besózzuk. A lecsóhoz a hagymát, zöldpaprikákat és paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát finomra, a paprikákat szeletekre/karikákra vágjuk. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, felaprózzuk. 2 ek. olajban megpirítjuk a maradék szalonnát, megfonnyasztjuk benne a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsommal, ízlés szerint sózzuk, rádobjuk a zöldpaprikát, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk (8-10 perc). A burgonyát felkarikázzuk, 1 ek. olajjal kikent sütőtál aljára terítjük, kissé megsózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a halszeleteket, bevonjuk a lecsóval és 3 dl tejföllel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük (40-45 perc). Tetejét meglocsoljuk a maradék 1 dl tejföllel. Zöldfűszerbóbitával és/vagy paprikakarikákkal díszítve, a sütőtálban kínáljuk. Frissen az igazi!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!