Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rácponty

4x      2x   0.0x
Rácponty recept

Rácponty recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kg burgonya
  • só, bors
  • 150 g füstölt, húsos szalonna
  • 800 g sovány pontyfilé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 húsos zöldpaprika
  • 250 g paradicsom
  • 2+1 ek. Olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 3+1 dl tejföl



  

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk-sikáljuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük. A pontyfiléket megmossuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, húsukat 2-3 cm-enként, mélyen bevagdossuk, a vágatokba jól belenyomkodjuk a szalonnacsíkok felét-kétharmadát, kb. fél órára gyengén besózzuk. A lecsóhoz a hagymát, zöldpaprikákat és paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát finomra, a paprikákat szeletekre/karikákra vágjuk. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, felaprózzuk. 2 ek. olajban megpirítjuk a maradék szalonnát, megfonnyasztjuk benne a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsommal, ízlés szerint sózzuk, rádobjuk a zöldpaprikát, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk (8-10 perc). A burgonyát felkarikázzuk, 1 ek. olajjal kikent sütőtál aljára terítjük, kissé megsózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a halszeleteket, bevonjuk a lecsóval és 3 dl tejföllel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük (40-45 perc). Tetejét meglocsoljuk a maradék 1 dl tejföllel. Zöldfűszerbóbitával és/vagy paprikakarikákkal díszítve, a sütőtálban kínáljuk. Frissen az igazi!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!