Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Málnakrém mákhabgaluskával
2x
2x
0.0x
Málnakrém mákhabgaluskával recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
- 1/2 vaníliarúd
- 3 tojás
- 40+20+20 g porcukor
- 60 g darálatlan mák
- 1 csipet só
- 4 dl tejszín
- 600 g málna
- 3 ek. Citromlé
- 3 dl ásványvíz
- 4 mentabóbita
Elkészítés:
A zselatint elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejéből kikapargatjuk a pépet. 2 tojást és 1 tojássárgáját 40 g porcukorral és a vaníliával gőz fölé állított, fém keverőtálban habosra keverünk, majd lehúzzuk a tűzről. 2 ek. forró krémben felolvasztjuk a zselatint, a krém egészéhez adjuk, végül beledolgozzuk a mákot, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Amikor a krém kötni kezd, külön-külön tálban kemény habbá verjük a maradék 1 tojásfehérjét 1 csipet sóval, illetve a tejszínt 20 g porcukorral. 4 ek. tejszínhabot nyomózsákba szedünk, és a hűtőbe tesszük. Kíméletesen a mákkrémbe forgatjuk a tojás- és tejszínhabot, nem túl mély tálba simítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A málnából 25-30 szemet félreteszünk, a többit a citromlével, a maradék 20 g porcukorral és az ásványvízzel összeturmixoljuk. Szitán áttörjük, egyszer felforraljuk, majd kihűtjük, letakarjuk, hidegen tartjuk. Tálaláskor 4 tányérba szedjük a málnakrémet, mindegyik tetejére 3-4 galuskát szaggatunk a habmasszából, végül a félretett málnaszemekkel, tejszínhabrózsákkal és mentabóbitákkal díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!