Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Málnakrém mákhabgaluskával

2x      2x   0.0x
Málnakrém mákhabgaluskával recept

Málnakrém mákhabgaluskával recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
  • 1/2 vaníliarúd
  • 3 tojás
  • 40+20+20 g porcukor
  • 60 g darálatlan mák
  • 1 csipet só
  • 4 dl tejszín
  • 600 g málna
  • 3 ek. Citromlé
  • 3 dl ásványvíz
  • 4 mentabóbita



  

Elkészítés:

A zselatint elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejéből kikapargatjuk a pépet. 2 tojást és 1 tojássárgáját 40 g porcukorral és a vaníliával gőz fölé állított, fém keverőtálban habosra keverünk, majd lehúzzuk a tűzről. 2 ek. forró krémben felolvasztjuk a zselatint, a krém egészéhez adjuk, végül beledolgozzuk a mákot, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Amikor a krém kötni kezd, külön-külön tálban kemény habbá verjük a maradék 1 tojásfehérjét 1 csipet sóval, illetve a tejszínt 20 g porcukorral. 4 ek. tejszínhabot nyomózsákba szedünk, és a hűtőbe tesszük. Kíméletesen a mákkrémbe forgatjuk a tojás- és tejszínhabot, nem túl mély tálba simítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A málnából 25-30 szemet félreteszünk, a többit a citromlével, a maradék 20 g porcukorral és az ásványvízzel összeturmixoljuk. Szitán áttörjük, egyszer felforraljuk, majd kihűtjük, letakarjuk, hidegen tartjuk. Tálaláskor 4 tányérba szedjük a málnakrémet, mindegyik tetejére 3-4 galuskát szaggatunk a habmasszából, végül a félretett málnaszemekkel, tejszínhabrózsákkal és mentabóbitákkal díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!