Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Illatos-füves marhasült
3x
2x
0.0x
Illatos-füves marhasült recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 1 dundi póréhagyma
- 400 g sárgarépa
- 300 g petrezselyemgyökér
- 2 szái szárzeller
- vagy 100 g zellergumó
- 1 nagy fej hagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 800 gfehérpecsenye egyben
- só, bors
- 4 ek. provence-i fűszerkeverék
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 ek. Olaj
- 2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és szárzellert 1 cm-es karikákra, a hagymát vékony gerezdekre szeljük, lazán összekeverjük. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A zöldségek 2/3 részét és a fokhagymát 35x45 cm-es sütőzacskóba terítjük, tetejére fektetjük a húst, aláöntjük a bort és az olajat. A felhasználási javaslat szerint lezárjuk a zacskót, tepsire helyezett, hideg rostra emeljük, majd tartalmát 200 °C-os sütőben vajpuhára pároljuk-sütjük (1-1 és 1/2 óra). A maradék zöldséget kb. 3 ek. vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A zacskót tálra emeljük, egyik csücskét kivágjuk, a húslét lábaskába szűrjük, erős tűzön felére beforraljuk. Ezután felvágjuk a zacskó tetejét, a húst deszkára emeljük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, aztán felszeleteljük, és tálra rendezzük. Körészedjük a zacskóban és a külön megpárolt zöldségeket, végül bevonjuk a pecsenyelével. Krumplipüré, petrezselymes rizs illik hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!