Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Illatos-füves marhasült

3x      2x   0.0x
Illatos-füves marhasült recept

Illatos-füves marhasült recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
  • 1 dundi póréhagyma
  • 400 g sárgarépa
  • 300 g petrezselyemgyökér
  • 2 szái szárzeller
  • vagy 100 g zellergumó
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 800 gfehérpecsenye egyben
  • só, bors
  • 4 ek. provence-i fűszerkeverék
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 ek. Olaj
  • 2-3 szál petrezselyem



  

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és szárzellert 1 cm-es karikákra, a hagymát vékony gerezdekre szeljük, lazán összekeverjük. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A zöldségek 2/3 részét és a fokhagymát 35x45 cm-es sütőzacskóba terítjük, tetejére fektetjük a húst, aláöntjük a bort és az olajat. A felhasználási javaslat szerint lezárjuk a zacskót, tepsire helyezett, hideg rostra emeljük, majd tartalmát 200 °C-os sütőben vajpuhára pároljuk-sütjük (1-1 és 1/2 óra). A maradék zöldséget kb. 3 ek. vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A zacskót tálra emeljük, egyik csücskét kivágjuk, a húslét lábaskába szűrjük, erős tűzön felére beforraljuk. Ezután felvágjuk a zacskó tetejét, a húst deszkára emeljük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, aztán felszeleteljük, és tálra rendezzük. Körészedjük a zacskóban és a külön megpárolt zöldségeket, végül bevonjuk a pecsenyelével. Krumplipüré, petrezselymes rizs illik hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!