Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás zöldborsótorta

1x      1x   0.0x
Gombás zöldborsótorta recept

Gombás zöldborsótorta recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 6 SZELETHEZ:
  • 300 g mélyhűtött leveles tészta
  • 300 g sampinyon gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 400 g zöldborsó/200 g tisztított
  • 50 g dió
  • 250 g finommetélt
  • só, bors
  • 50 g vaj/Rama
    margarin
  • 3 ek. Liszt
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tojás +1 tojássárgája
  • őrölt szerecsendió



  

Elkészítés:

A tésztát hagyjuk felengedni. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt apró kockákra vágjuk. A borsót kifejtjük, a diót darabosra aprózzuk. A finommetéltet és a borsót enyhén sós vízbe dobjuk; 5-6 perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük. A forró vajban/Rama
margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, és folyamatosan keverve addig forraljuk, amíg a massza elválik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, egyenként-gyorsan beledolgozzuk a tojásokat, végül a borsós finommetéltet, a diót és 1-2 csipet szerecsendiót. A tésztából 1 kisebb és 1 nagyobb korongot nyújtunk, a nagyobbikkal kibélelünk egy mély sütőtálat. Belesimítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a tészta szegélyét, megkenjük tojássárgájával, aztán befedjük a kisebbik lappal. A fedőlapba néhány formás lyukat készítünk, megkenjük tojássárgájával, és 200 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Fél órát pihentetjük, majd tortaszerűen szeleteljük, és paradicsommal, salátalevelekkel stb. díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!