Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombás zöldborsótorta
1x
1x
0.0x
Gombás zöldborsótorta recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 6 SZELETHEZ:
- 300 g mélyhűtött leveles tészta
- 300 g sampinyon gomba
- 1 közepes fej hagyma
- 400 g zöldborsó/200 g tisztított
- 50 g dió
- 250 g finommetélt
- só, bors
- 50 g vaj/Rama margarin
- 3 ek. Liszt
- 2,5 dl tejszín
- 3 tojás +1 tojássárgája
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát hagyjuk felengedni. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt apró kockákra vágjuk. A borsót kifejtjük, a diót darabosra aprózzuk. A finommetéltet és a borsót enyhén sós vízbe dobjuk; 5-6 perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük. A forró vajban/Rama margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, és folyamatosan keverve addig forraljuk, amíg a massza elválik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, egyenként-gyorsan beledolgozzuk a tojásokat, végül a borsós finommetéltet, a diót és 1-2 csipet szerecsendiót. A tésztából 1 kisebb és 1 nagyobb korongot nyújtunk, a nagyobbikkal kibélelünk egy mély sütőtálat. Belesimítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a tészta szegélyét, megkenjük tojássárgájával, aztán befedjük a kisebbik lappal. A fedőlapba néhány formás lyukat készítünk, megkenjük tojássárgájával, és 200 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Fél órát pihentetjük, majd tortaszerűen szeleteljük, és paradicsommal, salátalevelekkel stb. díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!