Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Dióparfé áfonyaöntettel
2x
2x
0.0x
Dióparfé áfonyaöntettel recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 1/4 kk. olaj
- 12 felezett +50 g dió
- 100 g kristálycukor
- 1 tojásfehérje
- 2+1 dl tejszín
- 1/2 tasak habfixáló
- 1 dl kész áfonyaöntet
Elkészítés:
Vékonyan megkenünk olajjal egy tepsi hátára simított alufólialapot. A felezett diószemeket fogvájókra tűzzük, a többit megdaráljuk. A cukrot forró serpenyőben világosbarnára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, majd gyors egymásutánban megmártjuk benne a diószemeket, a fogvájó végét pedig félbevágott krumpliba/almába szúrjuk, és hagyjuk a cukrot kopogósra dermedni a dión. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, beleforgatjuk a maradék cukorba a darált diót, és éppen csak addig pirítjuk, amíg összeáll. Azonnal a fóliára simítjuk, hagyjuk kihűlni, aztán húsverővel finomra törjük. Két külön tálban kemény habbá verjük a tejszínt és (1 csipet sóval) a tojásfehérjéket, kanalanként összekeverjük, aztán beledolgozzuk a grillázst. 4 db 2,5 dl-es formába simítjuk, és legalább 6 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt a maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verünk a habfixálóval, habzsákba szedjük. A formákat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd kistányérokra borítjuk belőlük a parfét. Tetejüket habrózsákkal, a karamelles diószemekkel és mentalevelekkel díszítjük, végül körbeöntözzük az áfonyamártással, és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!