Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrókrémes paprikacsónakok

1x      1x   0.0x
Túrókrémes paprikacsónakok recept

Túrókrémes paprikacsónakok recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE/8 DARABHOZ:
  • 4 nagy, piros húsú, hegyespaprika
  • 1 tej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 6-6 bazsalikom- és mentalevél
  • 200 g tehéntúró
  • 200 g mascarpone vagy tejszínes sajtkrém
  • só, bors
  • 16 szem fekete olívabogyó



  

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magjaikat-ereiket a kívánt csípősség mértékében eltávolítjuk (édes vagy enyhén csípős paprikákból a legfinomabb!). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát aprítógépben finom péppé turmixoljuk. A zöldfűszereket 2-3 szál petrezselyem kivételével felaprózzuk. A túrót áttörjük, azután a mascarpónéval/sajtkrémmel együtt habos krémmé keverjük. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, a vágott zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Sima csőrös habzsákba szedjük, és csigavonalban a paprikák üregébe töltjük. Lefedjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt lecsepegtetjük az olívabogyókat, kettőtkettőt a paprikacsónakok tetejére csinosítunk, amelyeket a félretett petrezselyemmel díszítünk. Pirítóst, friss kifli-/bagettkarikákat kínálhatunk hozzá. Ízletes előétel, italkorcsolya, hidegbüfé része lehet. TIPP: Ugyanezzel a krémmel apró szemű paradicsomokat, vastagabb uborkaszeleteket, kenyérformációkat is tölthetünk, de tálkába púpozott mártogatónak is vonzó.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!