Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrókrémes paprikacsónakok
1x
1x
0.0x
Túrókrémes paprikacsónakok recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE/8 DARABHOZ:
- 4 nagy, piros húsú, hegyespaprika
- 1 tej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 6-6 bazsalikom- és mentalevél
- 200 g tehéntúró
- 200 g mascarpone vagy tejszínes sajtkrém
- só, bors
- 16 szem fekete olívabogyó
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magjaikat-ereiket a kívánt csípősség mértékében eltávolítjuk (édes vagy enyhén csípős paprikákból a legfinomabb!). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát aprítógépben finom péppé turmixoljuk. A zöldfűszereket 2-3 szál petrezselyem kivételével felaprózzuk. A túrót áttörjük, azután a mascarpónéval/sajtkrémmel együtt habos krémmé keverjük. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, a vágott zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Sima csőrös habzsákba szedjük, és csigavonalban a paprikák üregébe töltjük. Lefedjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt lecsepegtetjük az olívabogyókat, kettőtkettőt a paprikacsónakok tetejére csinosítunk, amelyeket a félretett petrezselyemmel díszítünk. Pirítóst, friss kifli-/bagettkarikákat kínálhatunk hozzá. Ízletes előétel, italkorcsolya, hidegbüfé része lehet. TIPP: Ugyanezzel a krémmel apró szemű paradicsomokat, vastagabb uborkaszeleteket, kenyérformációkat is tölthetünk, de tálkába púpozott mártogatónak is vonzó.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!