Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos zöldségragu római tálban
2x
2x
0.0x
Húsos zöldségragu római tálban recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
- 200 g sárgarépa
- 200 g cukkini
- 1 zöldpaprika
- 1 karcsú póréhagyma
- 150 g zeller
- 500 g burgonya
- 2-3 szál zellerzöldje
- 1 kis csokor petrezselyem
- 600 g sertéscomb vagy -tarja, -lapocka
- 4 ek. olaj
- 1 babérlevél
- 1 ek. ételízesítő
- só, bors
Elkészítés:
A római tálat (a tetejét is!) 1 fél órára beáztatjuk hideg vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a hámozatlan cukkinit, a zöldpaprikát, valamint a póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A zellert apró, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk. A zellerzöldjét és a petrezselymet leöblítjük, leveleiket (néhány kivételével) finomra, a zeller szárát 1 cm-es darabokra aprózzuk. A húst leöblítjük, 3x3 cm-es kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a forró olajra dobjuk, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk. A zöldségeket és a zöldfűszereket a római tálba szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az elősütött húst a zsiradékkal együtt. Lazán összekeverjük, lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, majd 180 °C-on 1 órán át pároljuk (félidőben egyszer lazán megkeverjük). Levesszük az ételről a fedőt, utánasózzuk, borsozzuk, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé elfőjön a leve. Tetejét a félretett zöldfűszerlevelekkel díszítjük, és a római tálban/mélyebb tálba szedve kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!