Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos zöldségragu római tálban

2x      2x   0.0x
Húsos zöldségragu római tálban recept

Húsos zöldségragu római tálban recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g cukkini
  • 1 zöldpaprika
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 150 g zeller
  • 500 g burgonya
  • 2-3 szál zellerzöldje
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 600 g sertéscomb vagy -tarja, -lapocka
  • 4 ek. olaj
  • 1 babérlevél
  • 1 ek. ételízesítő
  • só, bors



  

Elkészítés:

A római tálat (a tetejét is!) 1 fél órára beáztatjuk hideg vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a hámozatlan cukkinit, a zöldpaprikát, valamint a póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A zellert apró, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk. A zellerzöldjét és a petrezselymet leöblítjük, leveleiket (néhány kivételével) finomra, a zeller szárát 1 cm-es darabokra aprózzuk. A húst leöblítjük, 3x3 cm-es kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a forró olajra dobjuk, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk. A zöldségeket és a zöldfűszereket a római tálba szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az elősütött húst a zsiradékkal együtt. Lazán összekeverjük, lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, majd 180 °C-on 1 órán át pároljuk (félidőben egyszer lazán megkeverjük). Levesszük az ételről a fedőt, utánasózzuk, borsozzuk, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé elfőjön a leve. Tetejét a félretett zöldfűszerlevelekkel díszítjük, és a római tálban/mélyebb tálba szedve kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!