Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Alföldi leves
3x
2x
0.0x
Alföldi leves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 25 dkg burgonya
- 1 liter erõ
- leves (kockából)
- 2 dl tejföl
- liszt
- 2 fõ
- tt tojás
- 1/2 cs zöldpetrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 2 babérlevél
- mustár
- só
- bors
Elkészítés:
Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk. A tejföllel simára keverjük, és besûrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockára vágott fõtt tojásra merjük a levest.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!