Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Málnás-őszibarackos fagylaltkehely

1x      2x   0.0x
Málnás-őszibarackos fagylaltkehely recept

Málnás-őszibarackos fagylaltkehely recept

Hozzávalók:

  • HOZZÁVÁLOK 4 SZEMÉLYRE:
  • 4 érett őszibarack/nektarin
  • 2+2 ek. Citromlé
  • 400 g málna
  • 2 ek. Porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek. málna- vagy cseresznyepálinka
  • 12 gombóc vaníliafagylalt
  • 4 menta-/citromfűbóbita



  

Elkészítés:

Az őszibarackokat/nektarinokat megmossuk. 2 percre forró, majd 2 percre jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, héjukat lehúzzuk, aztán kettévágjuk és kimagozzuk. 2 őszibarackot apróra felkockázunk, a másik kettőt vékony gerezdekre szeljük, külön-külön tálkákba csúsztatjuk, és azonnal meghintjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A málnát tálcára terítjük, átválogatjuk. 12-16 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixkehelybe szórjuk. 1-2 pörgetéssel éppen csak péppé törjük, majd lábaskába szűrjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vamliás cukrot, 1-2 percig forraljuk, azután kihűtjük, és belekeverjük a pálinkát. Tálalás előtt 4 kehely vagy kompótostálka aljára terítjük a felkockázott Őszibarackot. Bevonjuk 1-2 ek. málnaöntettel. majd a tetejükre nyomunk 3 gombóc fagylaltot, és arányosan elosztva a közökbe fektetjük az őszibarackgerezdeket. Meglocsoljuk a maradék öntettel, végül a félretett málnaszemekkel és a menta- vagy citromfűbóbitákkal díszítve, azonnal tálaljuk. Édes ostyát, rolettit kínálhatunk hozzá. Citrom vagy pisztáciafagylalttal is nagyon finom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!