Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Málnás-őszibarackos fagylaltkehely
1x
2x
0.0x
Málnás-őszibarackos fagylaltkehely recept
Hozzávalók:
- HOZZÁVÁLOK 4 SZEMÉLYRE:
- 4 érett őszibarack/nektarin
- 2+2 ek. Citromlé
- 400 g málna
- 2 ek. Porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 4 ek. málna- vagy cseresznyepálinka
- 12 gombóc vaníliafagylalt
- 4 menta-/citromfűbóbita
Elkészítés:
Az őszibarackokat/nektarinokat megmossuk. 2 percre forró, majd 2 percre jégkockákkal lehűtött vízbe merítjük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, héjukat lehúzzuk, aztán kettévágjuk és kimagozzuk. 2 őszibarackot apróra felkockázunk, a másik kettőt vékony gerezdekre szeljük, külön-külön tálkákba csúsztatjuk, és azonnal meghintjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A málnát tálcára terítjük, átválogatjuk. 12-16 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixkehelybe szórjuk. 1-2 pörgetéssel éppen csak péppé törjük, majd lábaskába szűrjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vamliás cukrot, 1-2 percig forraljuk, azután kihűtjük, és belekeverjük a pálinkát. Tálalás előtt 4 kehely vagy kompótostálka aljára terítjük a felkockázott Őszibarackot. Bevonjuk 1-2 ek. málnaöntettel. majd a tetejükre nyomunk 3 gombóc fagylaltot, és arányosan elosztva a közökbe fektetjük az őszibarackgerezdeket. Meglocsoljuk a maradék öntettel, végül a félretett málnaszemekkel és a menta- vagy citromfűbóbitákkal díszítve, azonnal tálaljuk. Édes ostyát, rolettit kínálhatunk hozzá. Citrom vagy pisztáciafagylalttal is nagyon finom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!