Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás kosárka

2x      1x   0.0x
Gombás kosárka recept

Gombás kosárka recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg Rama
    margarin a formához
  • 1 tojás, 1 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél-fél csokor petrezselyem és kapor
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tejföl.



  

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vajat, és a gombát a hagymával kb. 5 percig pirítjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük, és ha kihűlt, belekeverjük a zöldfűszereket és a tojásokat. Kivajazzuk a kosárkaformá(ka)t. A tésztával kibéleljük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Villával több helyen megszurkáljuk a tésztát, szétosztjuk rajtuk a gombás masszát. A sütőbe tolva megsütjük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!