Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombás kosárka
2x
1x
0.0x
Gombás kosárka recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg Rama margarin a formához
- 1 tojás, 1 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- fél-fél csokor petrezselyem és kapor
- 3 dkg Rama margarin
- 4 tojás
- 4 evőkanál tejföl.
Elkészítés:
A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vajat, és a gombát a hagymával kb. 5 percig pirítjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük, és ha kihűlt, belekeverjük a zöldfűszereket és a tojásokat. Kivajazzuk a kosárkaformá(ka)t. A tésztával kibéleljük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Villával több helyen megszurkáljuk a tésztát, szétosztjuk rajtuk a gombás masszát. A sütőbe tolva megsütjükHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!