Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes krémes

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 25 dkg Rama
    Krémalap
  • 1 téglalap alakú piskótatortalap
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 25 dkg magozott meggy
  • A tetejére: tejszínhab, meggy.



  

Elkészítés:

Tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Hozzákeverjük a krémalap egyharmadát, és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék krémalapot habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk. A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk és rátesszük a másik lapot. Meggyszemekkel és habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!