Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Elefántkönnycsepp
1x
1x
0.0x
Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 evőka- nál kakaó. A krémhez: 1 csomag vaníliapuding
- 3 dl tej
- 20 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 banán. A mázhoz: 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ujjnyi vastagon ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ezután kevés liszttel megszórjuk, megfordítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Közben a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk. A Rama margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk az elkészült pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, hosszában két egyenes banánt teszünk egymás után a krém közepére, majd óvatosan feltekerjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a piskótát befedjük vele. Díszítésként esetleg megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!