Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Elefántkönnycsepp

1x      1x   0.0x
Elefántkönnycsepp recept

Elefántkönnycsepp recept

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőka- nál kakaó. A krémhez: 1 csomag vaníliapuding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 banán. A mázhoz: 1 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ujjnyi vastagon ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ezután kevés liszttel megszórjuk, megfordítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Közben a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk. A Rama
margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk az elkészült pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, hosszában két egyenes banánt teszünk egymás után a krém közepére, majd óvatosan feltekerjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a piskótát befedjük vele. Díszítésként esetleg megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!