Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bajor májgombócleves

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg borjú vagy marhamáj
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg zsemle
  • Rama
    margarin
  • 3 tojás
  • 1/4 l tej
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyem
  • snidling
  • 1 e. kanál liszt



  

Elkészítés:

A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát. A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fûszereket, a májat, és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifõzzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!