Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mandulás-málnás kosárkák

1x      1x   0.0x
Mandulás-málnás kosárkák recept

Mandulás-málnás kosárkák recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só. A krémhez: 1 csomag eperízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál málnalekvár. A tetejére: 15 dkg málna
  • 4-5 dkg szeletelt mandula



  

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd 12 közepes nagyságú, kivajazott kosárformát kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk, és sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 15 percig sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk, tányérokra rakjuk. Az epres pudingporból az előírás szerint a tejjel és a cukorral krémet főzünk, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a lekvárt és a kosarakba töltjük. A málnát rárakjuk és kicsit bele is nyomkodjuk. Szeletelt mandulával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!