Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mandulás-málnás kosárkák
1x
1x
0.0x
Mandulás-málnás kosárkák recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 15 dkg Rama margarin
- 7 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só. A krémhez: 1 csomag eperízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál málnalekvár. A tetejére: 15 dkg málna
- 4-5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd 12 közepes nagyságú, kivajazott kosárformát kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk, és sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 15 percig sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk, tányérokra rakjuk. Az epres pudingporból az előírás szerint a tejjel és a cukorral krémet főzünk, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a lekvárt és a kosarakba töltjük. A málnát rárakjuk és kicsit bele is nyomkodjuk. Szeletelt mandulával díszítve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!