Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Barackos-túrós szelet

1x      1x   0.0x
Barackos-túrós szelet recept

Barackos-túrós szelet recept

Hozzávalók:

  • 1,2 dl tej
  • fél kávéskanál + 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • egy csipet só
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • A töltelékhez:
  • 8 babapiskóta
  • 75 dkg áttört tehéntúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kg magvaváló nektarin



  

Elkészítés:

A meglangyosított, fél kávéskanál porcukorral édesített tejben felfuttatjuk az élesztőt, a tálba szitált liszt közepébe öntjük, majd hozzáadjuk a tojásban elkevert 5 dkg porcukrot, a sót, valamint a Rama
margarint, és hólyagosra kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A babapiskótákat apróra törjük. A túróhoz adjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, egyenként a tojásokat, végül a reszelt citromhéjat, a pudingport, és simára keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megszórjuk babapiskóta-morzsával. A nektarinokat megmossuk, majd vékony gerezdekre vágjuk, a tésztára tesszük és egyenletesen a tetejére simítjuk a túrókrémet. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on, 1 óráig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor szeletekre vágjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!