Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombás tekercs
1x
1x
0.0x
Gombás tekercs recept
Hozzávalók:
- 5 dkg Rama margarin
- 12 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 1 mokkáskanál só
- A töltelékhez:
- 5 dkg Rama margarin
- 20 dkg konzervgomba
- só
- bors
- kevés petrezselyem zöldje
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 dl tej
- kevés tejföl
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot és a sót. Kivajazott tepsiben kb. ujjnyi vastagra elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük. A tölteléket elkészítjük. A vajon megpároljuk az apróra vágott gombát, majd zsírjára sütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, beleszórjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt. A megsült tésztát konyharuhára fektetjük, rákenjük a gombás tölteléket, és feltekerjük. Hűtőszekrényben hagyjuk kicsit érlelődni, majd felszeleteljük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!