Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás tekercs

1x      1x   0.0x
Gombás tekercs recept

Gombás tekercs recept

Hozzávalók:

  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 12 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 20 dkg konzervgomba
  • bors
  • kevés petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • kevés tejföl



  

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot és a sót. Kivajazott tepsiben kb. ujjnyi vastagra elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük. A tölteléket elkészítjük. A vajon megpároljuk az apróra vágott gombát, majd zsírjára sütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, beleszórjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejfölt. A megsült tésztát konyharuhára fektetjük, rákenjük a gombás tölteléket, és feltekerjük. Hűtőszekrényben hagyjuk kicsit érlelődni, majd felszeleteljük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!