Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Babos pogácsa

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg zsír
  • 40 dkg bab
  • 3 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • egy csipetnyi bors



  

Elkészítés:

A megtisztított babot puhára főzzük, leszűrjük és húsdarálón ledaráljuk. Két-három óra után a meglangyosított tejben egy evőkanál lisztet elkeverünk, hozzáadjuk az élesztőt, és letakarva pihentetjük. A megszitált lisztet összedolgozzuk a zsírral és a babbal, felhalmozzuk a gyúródeszkán, és a közepébe kis fészket készítünk. Beletesszük a sót és a borsot, majd a megkelt élesztőt, és beleütjük az egyik tojás sárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk, de ne legyen lágy a tészta. mert a zsír és a kelesztés lágyítani fogja. Letakarva 20 percig pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk. Közben minden hajtogatás után letakarva hűvösebb helyen pihentetjük. Ezután kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!