Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás pogácsa
1x
1x
0.0x
Sonkás pogácsa recept
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 3 evőkanál bor
- 30 dkg darált
- főtt sonka
- só. A tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, zsírt, bort, sót ízlés szerint a megkelt élesztővel rétestészta keménységűre gyúrjuk. Kidolgozás után vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált főtt sonkát és feltekerjük, mint a kalácsot, a nyújtófával kissé ellapítjuk, félbe hajtjuk, és 30 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen háromszor nyújtjuk ki 30 perces pihentetéssel. Végül 2 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük és bevagdossuk. Előmelegített forró sütőben, 200 °C-on kb. 15 percig sütjük (a pogácsákat gyorsan kell sütni, mert különben kiszáradnak).Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!