Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sódaros pogácsa

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • kevés fehérbor. A töltelékhez: 75 dkg sovány sonka
  • 10 dkg sajt
  • kevés tejföl
  • só. A tetejére: 1 tojás



  

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, kevés tejföllel és annyi borral, hogy porhanyós tésztát kapjunk, öszszedolgozzuk. 2-3 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A sovány sonkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és annyi tejfölt, hogy massza legyen. A tésztát jó vékonyra nyújtjuk, kettéosztjuk, és a felét nagyobb, a másikat kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A nagyobbra halmokat teszünk sonkából, és a kisebbel befedjük. Tojással megkenjük és zsírozott tepsiben megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!