Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szezámmagos sósperec
1x
1x
0.0x
Szezámmagos sósperec recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg Rama margarin
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a tejet, a tojást, a törött borsot és a só háromnegyed részét. A tésztának keménynek, de simának kell lennie. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra kinyújtjuk, majd nagyon vékony csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat pereccé formáljuk, rászórjuk a megmaradt sót és a szezámmagot. Alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük erős lángon, majd a tüzet mérsékelve, pirosra sütjük. A perec száraz, hűvös helyen sokáig eláll, olcsó, ugyanakkor ízletes sörkorcsolya.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!