Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szezámmagos sósperec

1x      1x   0.0x
Szezámmagos sósperec recept

Szezámmagos sósperec recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 evőkanál szezámmag



  

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a tejet, a tojást, a törött borsot és a só háromnegyed részét. A tésztának keménynek, de simának kell lennie. Lisztezett deszkán ceruza vastagságúra kinyújtjuk, majd nagyon vékony csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat pereccé formáljuk, rászórjuk a megmaradt sót és a szezámmagot. Alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük erős lángon, majd a tüzet mérsékelve, pirosra sütjük. A perec száraz, hűvös helyen sokáig eláll, olcsó, ugyanakkor ízletes sörkorcsolya.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!