Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás, gombás, kukoricás muffin
2x
2x
0.0x
Sonkás, gombás, kukoricás muffin recept
Hozzávalók:
- 10 dkg gépsonka
- 8 dkg kukorica (konzerv)
- 8 dkg gomba (kukorica)
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mok- káskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál só
- 1 csipet szerecsendió
- 2 tojás
- 0.8 dl olaj
- 2.5 dl joghurt
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesnél 180 °C) melegítjük. A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffinpapírral. A gépsonkát apró, a gombát vékony csíkokra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbonáttal, a borssal, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, és óvatosan összeforgatjuk a lisztes keverékkel. Ebbe a masszába keverjük bele a gépsonkát, a gombát és kukoricát. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, a tetejét megszórhatjuk sonkával, gombával és kukoricával is. Az ínyenceknek ajánlom, hogy díszítsék füstölt reszelt sajttal. A sütőben (középen) 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után még 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formából. Melegen is fogyaszthatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!