Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkás, gombás, kukoricás muffin

2x      2x   0.0x
Sonkás, gombás, kukoricás muffin recept

Sonkás, gombás, kukoricás muffin recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg gépsonka
  • 8 dkg kukorica (konzerv)
  • 8 dkg gomba (kukorica)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mok- káskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 tojás
  • 0.8 dl olaj
  • 2.5 dl joghurt



  

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesnél 180 °C) melegítjük. A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffinpapírral. A gépsonkát apró, a gombát vékony csíkokra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbonáttal, a borssal, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, és óvatosan összeforgatjuk a lisztes keverékkel. Ebbe a masszába keverjük bele a gépsonkát, a gombát és kukoricát. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, a tetejét megszórhatjuk sonkával, gombával és kukoricával is. Az ínyenceknek ajánlom, hogy díszítsék füstölt reszelt sajttal. A sütőben (középen) 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után még 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formából. Melegen is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!