Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Köményes-diós muffin
2x
1x
0.0x
Köményes-diós muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg dióbél
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál köménymag (díszítéshez)
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál só
- 2 tojás
- 0.8 dl tej
- 3dl joghurt
Elkészítés:
A dióbelet száraz serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk majd mozsárban durvára törjük. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) melegítjük. A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffinpapírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot, a sót a diót és az őrölt köményt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes keverékkel. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, a tetejét megszórjuk egy kevés köménymaggal, ízlés szerint tehetünk rá egy kis reszelt sajtot is. A sütőben (középen) 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után még 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formából. Melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!