Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Köményes-diós muffin

2x      1x   0.0x
Köményes-diós muffin recept

Köményes-diós muffin recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg dióbél
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál köménymag (díszítéshez)
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 0.8 dl tej
  • 3dl joghurt



  

Elkészítés:

A dióbelet száraz serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk majd mozsárban durvára törjük. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) melegítjük. A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffinpapírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot, a sót a diót és az őrölt köményt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes keverékkel. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, a tetejét megszórjuk egy kevés köménymaggal, ízlés szerint tehetünk rá egy kis reszelt sajtot is. A sütőben (középen) 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után még 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formából. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!