Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós ropogós
2x
2x
0.0x
Túrós ropogós recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg Rama margarin
- 40 dkg túró
- 1 ek só
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A túrót kissé áttörjük, összegyúrjuk a Rama margarinnal, a liszttel, a sóval, egy egész tojással és egy tojássárgájával. Amikor a tésztát jól összedolgoztuk, kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és sütőlemezre fektetjük. A tetejét megkenjük a maradék kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután derelyevágóval vagy késsel 8-10 centi hosszú kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk, és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, amikor már csak langyos, a vágatok mentén rudakra tördeljük. Gyorsan elkészíthető, finom nass.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!