Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Afrikai harcsa tepsiben

4x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 ek Maggi sülthús esszencia
  • vegeta hal fû
  • szerkeverék
  • 5 dkg füstölt szalonna



  

Elkészítés:

A megtisztított afrikai harcsát sûrûn beirdalom és egy megfelelõ méretû, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fûszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm. Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órán át hidegre teszem. /Még jobb, ha egész éjszaka áll./ Közepes hõmérsékletû sütõben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sûrûn locsolgatva az alatta lévõ olajjal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!