Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Afrikai harcsa tepsiben
4x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál mustármag
- 1 ek Maggi sülthús esszencia
- vegeta hal fû
- szerkeverék
- 5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A megtisztított afrikai harcsát sûrûn beirdalom és egy megfelelõ méretû, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fûszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm. Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órán át hidegre teszem. /Még jobb, ha egész éjszaka áll./ Közepes hõmérsékletû sütõben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sûrûn locsolgatva az alatta lévõ olajjal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!