Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kapros dübbencs
1x
1x
0.0x
Kapros dübbencs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kg liszt
- 3 tojás
- 20 dkg lágy Rama margarin
- kb. 2 dl tejföl
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
- 2 csokor friss kapor
Elkészítés:
a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A cukrot langyos tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 egész tojást, és 2 tojássárgáját, a vajat, a kihűlt burgonyát, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt és ízlés szerint a sót. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután 4 részre osztjuk. Ebből 2 rúd kapros, 1 rúd sós és 1 rúd borsos lesz. Az első részt lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és egyenletesen rászórunk 1 csokor apróra vágott kaprot. A téglalap hosszabbik oldalán kezdve feltekerjük, a tészta két végét benyomkodjuk. Vajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével. A második rúd elkészítése ugyanígy történik. A 3. rúd sós dübbencs, ugyanígy készül, azzal a különbséggel, hogy az olajos tésztára kapor helyett sót szórunk. A 4. rúd borsos dübbencsnél pedig kapor helyett bors kerül az olajozott tésztára. Előmelegített sütőbe tolva a gázsütő 4-5 fokozatán megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!