Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kapros dübbencs

1x      1x   0.0x
Kapros dübbencs recept

Kapros dübbencs recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg lágy Rama
    margarin
  • kb. 2 dl tejföl
  • bors
  • 0,5 dl olaj
  • 2 csokor friss kapor



  

Elkészítés:

a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A cukrot langyos tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 egész tojást, és 2 tojássárgáját, a vajat, a kihűlt burgonyát, a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt és ízlés szerint a sót. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután 4 részre osztjuk. Ebből 2 rúd kapros, 1 rúd sós és 1 rúd borsos lesz. Az első részt lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és egyenletesen rászórunk 1 csokor apróra vágott kaprot. A téglalap hosszabbik oldalán kezdve feltekerjük, a tészta két végét benyomkodjuk. Vajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével. A második rúd elkészítése ugyanígy történik. A 3. rúd sós dübbencs, ugyanígy készül, azzal a különbséggel, hogy az olajos tésztára kapor helyett sót szórunk. A 4. rúd borsos dübbencsnél pedig kapor helyett bors kerül az olajozott tésztára. Előmelegített sütőbe tolva a gázsütő 4-5 fokozatán megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!