Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkás fánk

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 36 dkg liszt
  • 30 dkg burgonya
  • 10 tojássárgája
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sonka
  • zsír
  • tojássárgája
  • A tetejére:
  • reszelt parmezán sajt



  

Elkészítés:

A vajat elkeverjük a főtt, áttört burgonyával, a tojássárgájákat egyenként belekeverjük, az élesztőt és a lisztet is hozzáadjuk. Kemény tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk, majd deszkára borítjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket elnyújtjuk, megszórjuk töltelékkel, majd a másikat is elnyújtjuk, ráborítjuk a töltelékre, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Forró zsírban vagy olajban kisütjük. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Kiváló sütemény azoknak, akik nem szeretik az édes fánkot.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!