Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás fánk
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 36 dkg liszt
- 30 dkg burgonya
- 10 tojássárgája
- 10 dkg Rama margarin
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- só
- A töltelékhez:
- 20 dkg sonka
- zsír
- tojássárgája
- A tetejére:
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A vajat elkeverjük a főtt, áttört burgonyával, a tojássárgájákat egyenként belekeverjük, az élesztőt és a lisztet is hozzáadjuk. Kemény tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk, majd deszkára borítjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket elnyújtjuk, megszórjuk töltelékkel, majd a másikat is elnyújtjuk, ráborítjuk a töltelékre, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Forró zsírban vagy olajban kisütjük. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Kiváló sütemény azoknak, akik nem szeretik az édes fánkot.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!