Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Citrommignon

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Hozzávalók kb 60 db apró mingonhoz (2cmX2cm)
  • A piskótalaphoz:
  • 9 tojásfehérje és 9 tojássárgája
  • 22 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 7 dkg Rama
    margarin
  • 1 g sütőpor
  • A krémhez:
  • 70 dkg porcukor
  • 70 dkg Rama
    margarin
  • 2 db citrom lereszelt héja és leve
  • A bevonathoz:
  • 1 cs natúr fondant



  

Elkészítés:

Verjünk habot a cukrozott tojásfehérjéből, adjuk hozzá a habosított sárgáját is. Óvatosan forgassuk a tojásba a sütőporos lisztet és a vajat. Papírral bélelt tepsiben, 250 fokos sütőben 6-8 percig süssük a tésztát. Fémtálban keverjük habosra a vajat, a porcukrot, a citromlevet és a -héjat. Óvatosan melegítsük, amíg finom krémet nem kapunk. A kihűlt piskótalapot osszuk három egyenlő részre, kenjük meg őket krémmel. A rétegesen egymásra rakott lapokat fél órára állítsuk a hűtőbe, amikor kivettük, vágjuk egyforma négyzetes darabokra. Melegítsük fel a bevonó fondant-t kevés reszelt citromhéjjal, és öntsük le vele a kockákat. Amikor megdermedt a máz, díszítsük a kész mignonokat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!