Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Citrommignon
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- Hozzávalók kb 60 db apró mingonhoz (2cmX2cm)
- A piskótalaphoz:
- 9 tojásfehérje és 9 tojássárgája
- 22 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 7 dkg Rama margarin
- 1 g sütőpor
- A krémhez:
- 70 dkg porcukor
- 70 dkg Rama margarin
- 2 db citrom lereszelt héja és leve
- A bevonathoz:
- 1 cs natúr fondant
Elkészítés:
Verjünk habot a cukrozott tojásfehérjéből, adjuk hozzá a habosított sárgáját is. Óvatosan forgassuk a tojásba a sütőporos lisztet és a vajat. Papírral bélelt tepsiben, 250 fokos sütőben 6-8 percig süssük a tésztát. Fémtálban keverjük habosra a vajat, a porcukrot, a citromlevet és a -héjat. Óvatosan melegítsük, amíg finom krémet nem kapunk. A kihűlt piskótalapot osszuk három egyenlő részre, kenjük meg őket krémmel. A rétegesen egymásra rakott lapokat fél órára állítsuk a hűtőbe, amikor kivettük, vágjuk egyforma négyzetes darabokra. Melegítsük fel a bevonó fondant-t kevés reszelt citromhéjjal, és öntsük le vele a kockákat. Amikor megdermedt a máz, díszítsük a kész mignonokat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!