Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rácos afrikai harcsa

3x      2x   0.0x
Rácos afrikai harcsa recept

Rácos afrikai harcsa recept

Hozzávalók:

  • 80-100 dkg bőrös vagy nyúzott harcsatörzs
  • 1 kg burgonya
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • pirospaprika
  • esetleg 8-10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 3-4 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

A halat hosszában kettévágjuk, 2 ujjnyi távolságban bevagdaljuk és besózzuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk hideg vajjal, rárakjuk a meghámozott és vastagabb karikákra vágott burgonyát, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben kb. l0 percig pároljuk. Rátesszük a halat, a bevágásokba vajat és ízlés szerint vékonyra vágott füstölt szalonna szeleteket teszünk. A burgonyára meg a halra rárakjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát és karikára vágott paradicsomot, meglocsoljuk tejföllel, meghintjük pirospaprikával és visszatéve a sütőbe, pirosra megsütjük. Sütés után forrón, a tepsiben tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!