Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diós, kávékrémes ostyatorta
1x
1x
0.0x
Diós, kávékrémes ostyatorta recept
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
- 20 dkg darált dió
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 csomag készen kapható ostyatortalap (ennek csak az egyharmada kell)
- a krémhez:
- 25 dkg Rama sütőmargarin
- 25 dkg porcukor (porrá őrölt valódi barna cukor is lehet)
- 2 tojássárgája
- 3 ek erős feketekávé
- 1 ek darált kávé (neszkávé is lehet)
- a tetejére:
- maréknyi pirított, durvára vágott dió
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, és a diót meg a morzsát laza mozdulatokkal beleforgatjuk.
2. Egy közepes (35x45 centis) tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk, ezt pedig a diós masszával egyenletesen bevonjuk. EIőmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Elkészültét beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
3. Ezalatt a krémhez a puha Rama
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!