Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Diós, kávékrémes ostyatorta

1x      1x   0.0x
Diós, kávékrémes ostyatorta recept

Diós, kávékrémes ostyatorta recept

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 csomag készen kapható ostyatortalap (ennek csak az egyharmada kell)
  • a krémhez:
  • 25 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 25 dkg porcukor (porrá őrölt valódi barna cukor is lehet)
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek erős feketekávé
  • 1 ek darált kávé (neszkávé is lehet)
  • a tetejére:
  • maréknyi pirított, durvára vágott dió



  

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, és a diót meg a morzsát laza mozdulatokkal beleforgatjuk.


2. Egy közepes (35x45 centis) tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk, ezt pedig a diós masszával egyenletesen bevonjuk. EIőmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Elkészültét beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.


3. Ezalatt a krémhez a puha Rama

margarint a porcukorral jól kikeverjük, és a tojássárgájával gazdagítjuk. A kétféle kávéval ízesítjük, végül a torta tetejére kenjük. Pirított, majd durvára tört dióval meghintjük és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!