Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorós kosár
Mogyorós kosár recept
Hozzávalók:
- kb. 54 darabhoz:
- a tésztához:
- 50 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
- 25 dkg Rama sütőmargarin
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- 1 ek teiföl
- a nyújtáshoz:
- finomliszt
- a formák kikenéséhez:
- 2-3 dkg Rama sütőmargarin
- a töltetékhez:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet)
- 30 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula is lehet)
- 15-20 dkg finom lekvár
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet a Rama
margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk.2. Ezeket egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. Kis kosár formákat Rama
margarinnal kikenünk, a tésztával kibéleljük.3. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót is beleforgatjuk. A kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt töltünk, és erre halmozzuk a mogyoróhabot - kb. 1 evőkanálnyit kosaranként.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) 12-15 percig sütjük. Nagyon finom és sokáig eláll.
Jó tanács: Ha nem tudjuk egyszerre megsütni a kosarakat, - például mert nincs elegendő formánk - akkor sincs baj, legfeljebb tovább tart. A tésztából mindig csak egyet nyújtsunk ki, és vágjunk fel, a többit letakarva a gyúrólapon hagyhatjuk. A tölteléket pedig tegyük hűtőszekrénybe, és csak akkor vegyük ki, amikor éppen kell.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!