Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorós kosár

1x      1x   0.0x
Mogyorós kosár recept

Mogyorós kosár recept

Hozzávalók:

  • kb. 54 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
  • 25 dkg Rama
    sütőmargarin
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 ek teiföl
  • a nyújtáshoz:
  • finomliszt
  • a formák kikenéséhez:
  • 2-3 dkg Rama
    sütőmargarin
  • a töltetékhez:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet)
  • 30 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula is lehet)
  • 15-20 dkg finom lekvár



  

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a Rama

margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk.

2. Ezeket egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. Kis kosár formákat Rama

margarinnal kikenünk, a tésztával kibéleljük.

3. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a cukrot apránként  hozzáadjuk, végül a mogyorót is beleforgatjuk. A kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt töltünk, és erre halmozzuk a mogyoróhabot - kb. 1 evőkanálnyit kosaranként.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) 12-15 percig sütjük. Nagyon finom és sokáig eláll.

Jó tanács: Ha nem tudjuk egyszerre megsütni a kosarakat, - például mert nincs elegendő  formánk - akkor sincs baj, legfeljebb tovább tart. A tésztából mindig csak egyet nyújtsunk ki, és vágjunk fel, a többit letakarva a gyúrólapon hagyhatjuk. A tölteléket pedig tegyük hűtőszekrénybe, és csak akkor vegyük ki, amikor éppen kell.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!