Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rózsaszínű almás bólé
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 személyre:
- 2 l almalé
- 2 darab fahéjrúd (kb. 3 cm hosszúak)
- 2 szegfűszeg
- 2 alma
- 1 borospohárnyi borpárlat (Weinbrand)
- 1 ek. világos színű méz
- 1 üveg piros pezsgő
- 1 doboz mélyhűtött eper vagy málna (300 g)
- menta- vagy citromfalevelek
Elkészítés:
Tegyünk 1-1 fahéjrudat és szegfűszeget az almaleves üvegekbe, zárjuk le és tegyük hideg helyre. Az almát mossuk meg, vágjuk négy darabba, szedjük ki a magházat, majd vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a bóléstálba, keverjük össze a mézzel és a borpárlattal, és hagyjuk egy órán át érlelődni. Szűrjük hozzá az almalevet, tegyük bele az epret vagy a málnát. Röviddel a tálalás előtt öntsük fel piros pezsgővel és díszítsük menta- vagy citromfűlevelekkel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!