Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rózsaszínű almás bólé

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 személyre:
  • 2 l almalé
  • 2 darab fahéjrúd (kb. 3 cm hosszúak)
  • 2 szegfűszeg
  • 2 alma
  • 1 borospohárnyi borpárlat (Weinbrand)
  • 1 ek. világos színű méz
  • 1 üveg piros pezsgő
  • 1 doboz mélyhűtött eper vagy málna (300 g)
  • menta- vagy citromfalevelek



  

Elkészítés:

Tegyünk 1-1 fahéjrudat és szegfűszeget az almaleves üvegekbe, zárjuk le és tegyük hideg helyre. Az almát mossuk meg, vágjuk négy darabba, szedjük ki a magházat, majd vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a bóléstálba, keverjük össze a mézzel és a borpárlattal, és hagyjuk egy órán át érlelődni. Szűrjük hozzá az almalevet, tegyük bele az epret vagy a málnát. Röviddel a tálalás előtt öntsük fel piros pezsgővel és díszítsük menta- vagy citromfűlevelekkel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!