Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pávaszem

1x      1x   0.0x
Pávaszem recept

Pávaszem recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • l2 dkg porcukor
  • 4 dkg keserű kakaópor
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • fél mokkáskanálnyi sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 tojás
  • 1 csomag (4 dkg) főzni való, vanília ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg Rama
    sütőmargarin



  

Elkészítés:

1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) 16-20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.

2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A Rama

margarint először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.

3. A tésztát - miután a sütőpapírt lehúztuk róla - a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. Alulról is, felülrő| is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Utána kicsomagoljuk.

4. Az étcsokoládét a Rama

margarinnal fölolvasztjuk (mikrohullámú készülék legkisebb fokozatán a legkényelmesebb), majd a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Ha ügyesen dolgoztunk, a szeletek gyönyörű pávaszemes rajzolatot mutatnak.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!